![](https://fourdesign.ro/wp-content/uploads/2022/07/Casa-B_2.jpg)
Amenajare bucatarie – Ghid complet, imagini si idei de design
Prosperitate, hrana spirituala si sanatate – asa este definita bucataria, considerata inima casei in filosofia Feng shui. Odinioara, spatiul era folosit doar pentru gatit, insa astazi acest loc gazduieste nu doar experiente culinare, ci si momente pretioase alaturi de intreaga familie.
Nu doar marii bucatari isi petrec aproape tot timpul in bucatarie. Daca iti doresti sa gatesti o cina savuroasa, sa termini un proiect pentru job sau sa-ti ajuti copiii la teme, bucataria este locul in care se intampla adesea sa petreci cea mai mare parte din zi. Foarte multe bucatarii moderne s-au transformat in adevarate hub-uri cu utilizari multiple pentru activitatile de zi cu zi, fie ca vorbim despre utilizarea principala a spatiului ori de utilizarile conexe. Iar atunci cand te apuci de amenajarea unei bucatarii moderne, pe langa alinierea designului la planul bucatariei tale trebuie musai sa tii cont de tabieturile tale si ale celor dragi, cu care imparti spatiul. Ba chiar si de schimbarile pe care anticipezi ca le vei face, in timp, in stilul tau de viata.
Asadar, daca esti in cautarea unor modele de design interior pentru bucatarie sau daca deocamdata lucrezi doar la paleta cromatica si nu te poti hotari intre o bucatarie neagra, o bucatarie bej sau o bucatarie verde inchis, suntem aici sa-ti spunem tot ce trebuie sa stii despre bucatarii moderne atat functionale, inteligent compartimentate si mobilate, cat si coerente din punct de vedere stilistic.
Idei de design interior & sfaturi de amenajare bucatarie pentru orice tip
Bucataria este probabil cea mai folosita camera din casa ta, asa ca trebuie s-o transformi intr-un spatiu in care sa-ti petreci timpul cu placere. De aceea, pe langa alegerea unor electrocasnice de buna calitate trebuie sa faci o investitie serioasa in designul bucatariei. Acest articol iti va fi de ajutor in alegerea stilului de amenajare pentru orice model de bucatarie – cu un plan mare, mic, ingust, open-space sau cum trebuie sa amenajezi spatiul daca vrei o bucatarie cu sticla intre corpurile de mobilier.
Colaborarea cu un arhitect sau cu un designer de interior usureaza si eficientizeaza intreg procesul de amenajare. Tu ii comunici dorintele si preferintele personale, iar designerul de interior vine cu cele mai bune idei de amenajare pentru bucatarie, personalizate si construite dupa nevoile tale.
Astfel, casa ta nu va fi doar frumoasa din punct de vedere estetic, ci vei avea siguranta ca fiecare coltisor este folosit in cel mai eficient mod posibil. Alegerea de a-ti lasa casa in mainile unui designer de interior este cea mai buna pe care o poti face cand casa ta are, de exemplu, o compartimentare deficitara, lucru adesea intalnit in blocurile romanesti, ori daca esti in pana de idei pentru amenajarea unei bucatarii mici, de exemplu.
Amenajare bucatarie in functie de dimensiuni
In proiectele de amenajare pentru bucatarii moderne, dimensiunea spatiului joaca un rol primordial in alegerea tuturor elementelor, de la mobila, la decoratiuni, lumini, si amplasarea acestora. Trebuie sa iei, asadar, decizii inteligente de design pentru a crea un spatiu sigur si accesibil, dar si eficient. Exista modele de bucatarii potrivite pentru orice dimensiune si forma a camerei.
Idei de amenajare bucatarie mica
Procesul de amenajare este incitant indiferent de spatiu si de dimensiunea acestuia, pentru ca asa faci o casa sa devina „acasa”. Procesul poate fi mai simplu in cazul unui spatiu de dimensiuni mai mari, dar provocarea de a veni cu idei de amenajare pentru o bucatarie mica si de compartimentare a mobilierului pentru a crea zone de depozitare poate fi chiar placuta.
Daca nu dispui de foarte mult spatiu te sfatuim sa construiesti corpurile de mobilier pana la plafon, pentru a castiga loc de depozitare suplimentar si sa optezi pentru electrocasnice incorporate, deoarece fac spatiul sa para unitar si inevitabil mai mare.
Amenajare bucatarie mare: insula este o idee excelenta
Daca ai o bucatarie mare, proiectul tau de design interior va fi mai simplu, caci alegerile tale nu trebuie limitate cand vine vorba de mobilier si detalii. Si alegerea unei palete cromatice este mai simpla, pentru ca ai o multime de optiuni. Poti alege o bucatarie gri, o bucatarie neagra sau te poti face alegeri indraznete optand pentru combinarea mai multor culori aprinse.
O idee minunata pentru amenajarea unei bucatarii mari este insula de bucatarie. Des intalnita in bucatariile moderne, insula ofera un spatiu de depozitare si-un spatiu de lucru suplimentar. In plus, schimba cu totul decorul bucatariei.
Pot insa exista si greseli in amenajarea unei bucatarii de dimensiuni mari, cum ar fi amplasarea incorecta si la distante mari a zonei de preparare a mancarii in raport cu blatul de lucru sau zona de spalare.
Amenajare bucatarie de dimensiuni medi
Intr-o bucatarie medie poti face cam tot ce vrei atata timp cat piesele de mobilier sunt alese in acord cu dimensiunea spatiului. In acest caz o insula de bucatarie mare, asezata in centru, s-ar putea sa nu fie o idee buna. In plus, sfatul nostru este sa alegi cu grija culorile.
Cromatica neutra si tonurile deschise lumineaza incaperea, dar culorile inchise au farmecul lor, creand o atmosfera intima. Daca totusi optezi pentru tonuri inchise pentru pereti, alege cu grija nuanta mobilierului, care trebuie sa se potriveasca cu nuanta acestora si cu finisajele mobilierului.
Amenajare bucatarie in functie de tipul locuintei
Tipul locuintei – casa sau apartament – schimba totul, caci o casa are un plan total diferit de un apartament. Compartimentarea, de exemplu, poate fi o problema daca locuiesti la bloc, iar reconfigurarea spatiului poate fi, de asemenea, un proces greoi atat din punct de vedere practic, cat si legal.
Amenajare bucatarie intr-un apartament la bloc
Oricate idei de amenajare de bucatarie mica, media sau mare ai, punerea acestora in practica poate fi mai dificila la bloc.
Chiar si asa, procesul de amenajare in apartament nu trebuie sa fie un cosmar. Un designer de interior te poate ajuta sa maschezi instalatiile intr-un mod sigur si frumos din punct de vedere estetic. Iar cu ajutorul unei echipe de specialisti, pregatita sa gaseasca solutii pentru orice problema, bucataria ta poate fi amenajata in orice stil, chiar daca locuiesti la bloc.
Amenajare bucatarie la casa
Amenajarea bucatariei la casa are, in mod evident, o multime de avantaje. Stilurile de amenajare, in special pentru spatii medii si mari, sunt mult mai flexibile. Un design interior contemporan, cu un aer de muzeu, o amenajare eclectica, ori chiar una rustica, in acord cu decorul unitar al casei – totul este posibil. Mai mult decat atat, la casa poti crea spatii de depozitare pentru ustensilele pe care nu le folosesti frecvent in spatii special amenajate, sau o camara pentru alimente neperisabile.
De asemenea, imagineaza-ti ce placut poate fi ca blatul de preparare sa fie amplasat in fata unei ferestre, de unde sa iti poti admira gradina.
Amenajare bucatarie in garsoniera
Cele mai multe garsoniere aflate in blocuri noi au bucatarii open-space, asa ca acestea trebuie sa fie neaparat in acord cu stilul locuintei. Delimitarea zonelor se poate face, de exemplu, prin cromatica. Foloseste culori complementare sau joaca-te cu mixuri indraznete si contraste daca iti doresti o amenajare eclectica.
In astfel de situatii, in cele mai multe cazuri, masa din dining poate avea rol si de birou sau spatiu de socializare pentru invitati, de aceea ai mare grija in alegerea modelului potrivit.
Amenajare bucatariei in mansarda
Amenajarea bucatariei in mansarda este dependenta in mare parte de planul spatiului, dar si de nevoile tale. Mansarda este, prin definitie, un spatiu rustic, gratie grinzilor de lemn, lasate de cele mai multe ori la vedere. Acestea pot fi insa mascate, iar bucataria ta, de la mansada poate fi imbracata in haine moderne. Expertiza unui designer de interior sau a unui arhitect se poate dovedi foarte utila in maximizarea spatiului si in folosirea lui intr-un mod ingenios.
Amenajare bucatariei la demisol
Nici amenajarea bucatariei la demisol nu este lipsita de provocari, cea mai mare fiind lipsa luminii naturale. De obicei, ferestrele de la demisol sunt mici, asa ca incaperea poate fi intunecata. Alegerile potrivite pentru un astfel de spatiu sunt stilurile fresh, cu mobilier si piese de decor in nuante deschise, sau stilurile cu valente industriale, cu elemente metalice si nuante de gri.
Amenajare bucatarie in functie de forma acesteia
Forma bucatariei joaca, asa cum am spus mai sus, un rol decisiv in amenajare. Asadar, cand incepi procesul de amenajare analizeaza cu atentie forma bucatariei tale, precum si locurile in care mobilierul ar arata bine si locurile pe care doresti sa le lasi libere.
Idei amenajare bucatarie lunga si ingusta
Cand vine vorba de procesul de amenajare pentru o bucatarie lunga si ingusta, trebuie sa fii creativ. Mobileaza un perete de sus pana jos si lasa cat de mult spatiu este posibil pe peretele paralel. De asemenea, ai grija ca lumina sa fie suficienta pe toata lungimea incaperii.
Amenajare bucatarie patrata
O bucatarie patrata permite amenajarea unui spatiu simetric si echilibrat din punct de vedere estetic. Plaseaza mobila adiacent peretilor si pastreaza centrul camerei liber pentru amplasarea unei mese rotunde sau a unei insule a carei dimensiune trebuie sa se potriveasca spatiului. Nu iti doresti o bucatarie aglomerata, ci una eficienta, in care te poti misca in voie.
Amenajare bucatarie dreptunghiulara
Cele mai multe bucatarii, in special in apartamente, au o forma dreptunghiulara sau sunt lungi si inguste. Amenajarea, in acest caz, este dependenta in principal de configurarea camerei. Recomandat este insa sa alegi piese de mobilier cat mai simple, care nu aglomereaza din punct de vedere vizual incaperea.
Amenajarea unei bucatarii in forma de L
In cazul unei bucatarii in forma de L, dispunerea pieselor de mobilier este cea care dicteaza amenajarea, insa aceasta forma este una din cele mai comune si mai practice solutii pentru amenajarea unei bucatarii. Pentru a-ti fi usor sa folosesti spatiul iti recomandam sa plasezi blatul de lucru, zona chiuvetei (sau zona de spalare) si plita astfel incat sa creezi un triunghi. Astfel te vei misca eficient in procesul de preparare a mancarii. Daca spatiul este generos, poti completa forma de L a bucatariei cu o insula, ce poate reprezenta piesa de rezistanta a amenajarii.
Amenajarea unei bucatarii in forma de U
Amenajarea unei bucatarii in forma de U este, de asemenea, o alegere potrivita de dispunere a pieselor de mobilier. Acest tip de amenajare este potrivit pentru spatiile mari si medii cu forma patrata sau dreptunghiulara.
Iti recomandam sa consulti un specialist si sa alegi sistem eficiente de depozitare pentru cele doua colturi pe care le formeaza mobilierul.
Idei pentru amenajarea unei bucatarii pe colt
Foarte similara amenajarii unei bucatarii in forma de L, amenajarea unei bucatarii pe colt este dependenta de dimensiunea camerei. Aceasta este potrivita si in cazul unui open-space, deoarece creeaza iluzia unui spatiu mai generos.
Amenajare bucatarie in functie de tipul ei si de planul casei
Tipul bucatariei se refera atat la delimitarea acesteia de alte spatii, cat si la locul in care este amplasata sau la specificul sau.
Amenajare bucatarie cu zona de living (open space/deschisa)
Amenajarea unei bucatarii open-space vine cu avantaje si dezavantaje. In primul rand, o bucatarie deschisa catre living sau dining are drept avantaj faptul ca va crea impreuna cu livingul/diningul un spatiu generos. In al doilea rand, acest timp de amenajare face din bucataria ta un hub pentru familie – iti poti supraveghea, de exemplu, copilul care se joaca in living si poti mentine comunicarea cu cei care petrec timp pe canapea.
Pe de alta parte trebuie sa fim atentie sa dotam bucataria cu o hota puternica si eficienta, pentru a evita raspandirea mirosurilor de mancare in intreg spatiul. Daca inca nu te-ai decisa daca o bucatarie open space este o idee potrivita pentru tine, poti incerca de asemenea o separare provizorie intre living si zona de gatit.
Amenajare bucatarie de vara
Un proiect de amenajare pentru o bucatarie de vara se adreseaza celor care locuiesc la curte. Un asemenea spatiu schimba radical atmosfera din zona de gatit. Designul rustic, industrial, clasic sau mediteraneean se potrivesc cel mai bine pentru o bucatarie de vara.
Chiar daca este in exterior nu uita sa iti dotezi bucataria cu toate cele necesare, insa zona de gratar nu ar trebuie sa iti lipseasca dintr-o astfel de bucatarie.
Amenajare bucatarie in balcon
In cazul apartamentelor mai putin spatioase, prelungirea bucatariei in balcon, cu un plan deschis, este o idee excelenta. Pe langa dispunerea inedita ai avantajul luminii naturale, care patrunde in toata incaperea. Daca ai un balcon generos, un plan inchis este, de asemenea, o idee buna.
Amenajare bucatarie inchisa
Un proiect de amenajare pentru o bucatarie inchisa este perfect pentru pasionatii de gastronomie, pentru care gatitul este o experienta relaxanta, de mindfullness. Acest tip de spatiu trebuie sa fie bine ventilat, dotat cu o hota puternica. Este recomandat sa aerisesti zilnic timp de cateva ore dupa ce gatesti.
Modele de bucatarii in diferite stiluri.
Ce tip de design interior ti se potriveste?
Designul de interior vine in stiluri diferite, cu trasaturi specifice. Unele pot fi combinate cu succes, cum ar fi designul nordic si cel industrial, cel rustic cu designul vintage sau stilul modern cu stilul contemporan sau clasic. Amenajarea bucatariei ar trebui sa se alinieze stilul casei, dar poti mixa stilurile care au trasaturi comune si se potrivesc.
Idei de bucatarii moderne
Designul modern este un stil de design interior caracterizat printr-o paleta de culori monocromatica, linii curate, minimalism, materiale naturale si lumina naturala. Este adesea confundat cu designul contemporan. O bucatarie moderna este o bucatarie cu piese actuale, dar cu un design clasic, decorata „curat”, fara prea multe accesorii si artificii de decor.
Acest stil de amenajare pune accent pe partea functionala in detrimentul celei estetice.
Bucatarii elegante
Stilul elegant este un stil in esenta flexibil, care poate fi cu usurinta personalizat. Este insa definit de simplitate, gratie si maturitate. Este un stil sofisticat, ordonat, dar usor de abordat. O bucatarie eleganta trebuie sa fie bine organizata, intotdeauna curata, cu un mobilier simplu si accente luxoase.
Daca spatiul nu iti permite crearea unui mobilier accesorizat, poti obtine senzatie de eleganta prin completarea decorului cu corpuri de iluminat mai speciale.
Bucatarii minimaliste
Organizarea impecabila este specifica si stilului minimalist – precum si celui modern, scandinav si contemportan – indiferent de suprafata bucatariei. Bucatariile minimaliste nu presupun adaugarea obiectelor de decor, ci se concentreaza pe echilibru si integrarea exclusiva a elementelor care au o utilitate practica.
Bucatarie rustica
Stilul rustic este dominat de materiale handmade, texturi naturale si elemente din natura. Bucatariile rustice au o paleta cromatica calda, in tonuri de alb, bej si negru, pentru un confort sporit.
Amenajare bucatarie clasica
O amenajare de bucatarie clasica presupune un stil simplu cu accente sofisticate – un element de decor central sau un covor rafinat. Este recomandata ascunderea electrocasnicelor si folosirea unor accente deosebite – manerele sertarelor, de exemplu, pot fi inlocuite cu butoni din ceramica pentru un plus de eleganta.
Bucataria in stil shabby chic
Bucatariile in stil shabby chic sunt complementare, ca aspect, celor decorate in stil clasic. Acest stil de design interior presupune combinatiile de materiale cu imprimeuri si texturi florale si folosirea unor materiale naturale precum inul, bumbacul, lemnul, rachita etc. Paleta cromatica folosita este de obicei calda.
Bucatarii vintage
Stilul vintage spune povesti prin elementele de decor. O bucatarie decorata cu vechituri pastrate de generatii in familii sau cumparate de la targurile de vechituri este intotdeauna o bucatarie cu personalitate. Chiar si atunci cand nu intentionezi sa o personalizezi prin accesoriile alese, obiectele vintage vorbesc de la sine.
Bucatarie eclectica
Stilul eclectic este, poate, cel mai libertin. O bucatarie eclectica este un spatiu interior indraznet, colorat, cu piese in forme atipice. Totusi, stilul eclectic este un haos organizat. Alegerile indraznete sunt intotdeauna permise, dar este important sa pastrezi o coerenta stilistica.
Bucataria in stil mediteranean
Stilul mediteranean presupune folosirea finisajelor naturale, precum lemnul, ratanul, ceramica, teracota, inul si bumbacul. Pentru bucataria ta in stil mediteranea foloseste o paleta cromatica neutra, pereti albi si finisaje naturale. Poti folosi culori marine pentru accente – placi de ceramica cu model in tonurile albastru-verzui ale oceanului sau nuantele galben-portocalii ale soarelui.
Bucatarie in stil scandinav
Principiul esential al designului scandinav este conceptul „functionalitatea inaintea formei”, ceea ce inseamna ca bucataria ta trebuie sa urmeze o estetica simpla, care nu eclipseaza eficienta. Stilul scandinav presupune folosirea nuantelor luminoase si pune accentul pe lumina din incaperi si pe simplitatea designului.
Amenajarea bucatariei cu detalii specifice: ce si unde se potriveste
Unele bucatarii au particularitati specifice in amenajare, iar despre unele am vorbit ulterior. Mai multe informatii si imagini pentru moodboard-ul tau gasesti aici.
Amenajare bucatarie delimitata cu sticla
Pentru o bucatarie delimitata cu sticla trebuie sa folosesti sticla securizata, pentru siguranta.
Poti opta pentru a inchide cu sticla bucataria de la inaltimea de 90 cm, lasand in partea inferioara un parapet opac, sau ca panourile de sticla sa fie pe toata inaltimea camerei si cand se doreste sa se poata plia, lasand bucataria deschisa complet catre zona de living.
Amenajare bucatarie cu insula: de ce este o idee buna
Dotarea unei bucatarii cu o insula poate fi o idee foarte utila, daca ai nevoi de spatii de depozitare suplimentare. Ai, de asemenea, optiunea de a plasa pe insula un aragaz de tip plita, langa care sa lasi spatiu liber. O insula poate fi o optiune buna si ca loc de luat masa, mai ales pentru micul dejun.
Daca te gandesti sa o folosesti, insa, pentru a castiga mai mult spatiu pentru prepararea alimentelor, iti sugeram ca inaltimea insulei sa fie egala cu inaltimea blatului de la restul corpurilor de mobilier, pentru a usura tot procesul de gatire.
Sfaturi de amenajare a bucatariei cu bar
Pentru sfaturi de amenajare a bucatariei cu bar ai ajuns unde trebuie. Un bar este foarte util in bucatariile mici. Poti sa il folosesti atat ca spatiu destinat prepararii alimentelor, cat si pentru a lua micul dejun. Acesta poate delimita bucataria de living sau de dining.
Combinatii de culori potrivite pentru bucatarie: perfecte pentru un stil indraznet
Pentru bucatariile slab luminate sunt recomandate nuantele deschise, cu accente de culoare. In cazul bucatariilor care beneficiaza de lumina naturala ai mai multa libertate in alegerea paletei cromatice.
Bucatarie predominant neagra/ in nuante foarte inchise
O bucatarie predominant neagra sau in nuante inchise trebuie sa beneficieze de multa lumina. Lumina calda, articifiala, din mai multe surse, este de asemenea o idee buna.
Idei de bucatarii albe pentru case luminoase
Bucatariile albe sunt sinonime cu bucatariile luminoase. Chiar daca-n camera nu intra foarte multa lumina naturala, tonurile deschise lumineaza incaperea. In plus, poti suplimenta lumina naturala cu lumina artificiala.
Bucatarii in culori deschise (culori calde si neutre)
Bucatariile in culori deschise sau in tonuri calde si neutre sunt cozy si se potrivesc de minune in aproape toate stilurile de design interior.
Bucatarii amenajate in culori puternice
Bucatariile amenajate in culori puternice sunt specifice stilului eclectic. Daca esti o persoana creativa, cu un stil indraznet si vesel, o bucatarie colorata este perfecta pentru tine.
Amenajarea bucatariei in combinatii de doua sau mai multe culori
Atunci cand combini culorile in bucatarie sau in orice alta camera, trebuie sa ai grija ca acestea sa se completeze armonios si daca au aceeasi intensitatea sa nu le folosesti in acelasi procentaj.
Amenajarea bucatariei in functie de finisaje
Alegerea finisajelor este direct infuentata de stilul de amenajare pentru care doresti sa optezi. Sfatul nostru este sa te documentezi bine asupra modului de intretinere al fiecarui finisaj pe termen lung, pentru a vedea daca este potrivit stilului tau.
Combinatii de placi ceramice pentru pereti si pardoseala in bucatarie, o alegere clasica
Placile ceramice raman, mai ales in Romania, cea mai la indemana optiune pentru placarea pardoselii si a spatiului dintre corpurile de mobilier. Modelele, din care putem alege, au devenit insa numeroase si asa ca putem fi creativi daca optam sa urmam aceasta directie de amenajare.
Decor ceramica mozaic bucatarie: modele pentru orice tip de design interior
Un trend tot mai popular este optiunea de decor cu mozaic in bucatarie. Poate fi o optiune foarte eleganta, insa destul de greu de intretinut si curatat.
Amenajare bucatarie cu tapet: tapetul waterproof, cea mai buna idee
Astazi, tapetul este folosit atat in baie, cat si in bucatarie. Poti alege din sute de modele de tapet rezistent la apa, care vor crea din bucataria ta un cadru de poveste. Este o optiune potrivita in special in cazul bucatariilor de tip open space.
Bucatarie cu panou de sticla in loc de ceramica
Acest finisaj este usor de curatat si perfect intr-o amenajare minimalista, moderna sau contemporana. Ai grija insa ca sticla pe care o folosesti sa fie securizata si termorezistenta, pentru a evita accidentele.
Idei pentru amenajarea bucatariei cu parchet
Folosirea parchetului in bucatarie poate fi o optiune foarte buna din punct de vedere estetic, mai ales daca bucataria este deschisa catre living, deoarece folosirea mai multor finisaje pentru pardoseala poate diviza spatiul si il poate micsora din punct de vedere vizual.
Sfaturi pentru alegerea si organizarea mobilei de bucatarie
Atunci cand iti alegi mobila si electrocasnicele pentru bucatarie, trebuie sa tii cont de o multime de factori. Pe langa dimensiunea acestora si felul in care se incadreaza in decor, trebuie sa te gandesti serios la calitatea materialelor si la durabilitatea lor.
Alegerea celorlalte corpuri de mobilier din bucatarie: cum decizi ce se potriveste in bucataria ta
Ia dimensiunile exacte atunci cand alegi corpurile din bucatarie si gandeste-te care este locul fiecarui corp in plan. Dupa ce te-ai decis cum iti doresti sa arate bucataria ta, te sfatuim sa verifici cu un specialist sau cu fabrica ce va realiza mobilierul felul in care se integreaza fiecare modul de mobilier in spatiu.
Alegerea mesei si scaunelor de bucatarie: care sunt calitatile de care trebuie sa tii cont
In esenta, masa si scaunele din bucatarie trebuie sa completeze amenajarea. Este important, de asemenea, sa te asiguri ca sunt realizate din materiale de calitate si ca sunt confortabile.
Forma mesei este dictata de cele mai multe ori de spatiul disponibil, iar daca nu dispui de suficient de mult loc poti opta pentru o masa extensibila.
Amenajarea bucatariei cu canapea sau coltar: ce varianta ti se potriveste
Amenajarea bucatariei cu canapea sau coltar este dependenta in principal de dimensiunea incaperii. Trebuie sa alegi ce se potriveste cel mai bine in bucataria ta. Te sfatuim sa mergi la cumparaturi in magazin si sa testezi piesele de mobilier. Iti poti crea o lista online cu obiectele de mobilier pe care ti le-ai dori ca apoi sa le testezi confortul fara sa pierzi prea mult timp.
Bucatarie fara corpuri suspendate, o idee buna pentru amenajarile minimaliste
O bucatarie fara corpuri suspendate este ideala intr-o casa mare, unde ai si alte spatii de depozitare. Aceasta amenajare se potriveste, de asemenea, stilului minimalist.
Corpuri de iluminat in bucatarie: modele si idei pentru bucatariile intunecate
Iluminatul este unul din cele mai importante aspecte la care este bine sa fii atent atunci cand iti amenajezi bucataria. Trebuie sa ai suficienta lumina deasupra blatului de lucru si un iluminat cald si placut deasupra zonei de luat masa. De asemenea, corpurile de iluminat pot fi alese astfel incat sa aiba pe langa rolul functional si unul decorativ.
De ce sa apelezi la un designer de interior
Intr-o societate in care oamenii sunt incurajati sa isi urmareasca interesele proprii si se grabesc cu totii spre un castig rapid, noi, echipa FOUR Design Studio, suntem sensibili la dorintele si nevoile oamenilor cu care lucram, suntem atenti la informatiile de ansamblu, la povesti si cuvinte uneori nerostite de clientii nostri si dispunem de experienta si creativitatea necesare pentru a duce la capat proiecte de exceptie.
Portofoliul nostru este amprenta a profesionalismului care ne-a transformat, in timp, dupa multa munca, intr-una dintre cele mai cunoscute echipe de arhitecti de interior din Romania.