Raluca Pavel

Raluca Pavel

Salut, sunt Raluca și acum aproximativ 3 ani cream o echipă ambițioasă numită “Four Design Studio”. Doi ani mai tarziu ne mutam într-un birou nou și frumos amenajat, iar de o lună nu mai pot să ma bucur de noul nostru spațiu, deoarece sunt izolată și lucrez de acasa, atât eu cât și restul echipei.
Personal, nu aveam un loc stabil de unde să pot lucra de acasă, iar în perioada aceasta am încercat pe cât posibil să mă organizez cât mai bine pentru a putea fi în continuare creativă și focusata la predările ce urmau.

Mi-am mutat des biroul prin casă și am descoperit diverse locuri care să mă inspire, dar încă mai fac asta. 🙂

Sunt o persoană activă și îmi lipsesc întalnirile cu beneficiarii de la birou sau vizitele în șantier, de aceea în funcție de “nevoia” pe care o simt în ziua respectivă, serioasă și imbracata în
hainele de birou îmi aleg un nou colțișor pentru birou care să ma inspire.

Astfel din experiența lucrului de acasă iți pot recomanda urmatoarele:

– Începe-ți ziua cu un mic ritual care să te bucure și să iți aducă energie, poate același pe care îl faceai și cand lucrai la birou. Pentru mine acesta îl reprezintă cafeaua de dimineață și cele 10 minute pe care le petrec savurând-o înainte de a ma apuca de lucru.

– Ține pe biroul tău un calendar ce poate fi pus într-o ramă frumoasă, pentru a te ajuta să iți dai seama dintr-o privire în ce zi te afli și care iți sunt task-urile pentru ziua respectivă. Cand lucrăm de acasă zilele de lucru pot începe să semene foarte mult între ele și e bine să folosim mici trucuri care să ne scoată din monotonie.

– In plus, amplaseăza-ți biroul lângă fereastră, sau ia-ți în fiecare zi puțin timp să privești cerul de pe balcon și sa te acomodezi cu temperatura de afară și cu natura care se schimbă continuu primăvara.
Eu mi-am reorganizat balconul în această perioadă și mi l-am aranjat astfel încât să pot petrece zilnic timp plăcut respirand aerul de primavară.

– Cel mai important, însă, nu te gandi zilnic la cât va mai dura situația aceasta, ci trăiește în prezent și concentrează-te să faci din ziua respectivă una cu sens pentru tine. Poți să iți împarți task-urile pe luni, săptămâni și apoi pe zile, iar cand seara, la terminarea orelor de lucru, vei finaliza ce ți-ai propus îți va aduce multă satisfacție și nu va mai conta că ți-ai indeplinit task-urile de la birou sau de acasa.

Mult spor să ai și zile însorite!


         

Post a Comment