Title Image

Watercolor peacock

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Plan Watercolor

Proiect: Locuință unifamilială

Locație: București, România

Suprafața: 53 mp

Anul realizării: 2018

Fotograf: Diana Oros

Culoarea este cuvântul ce definește acest proiect, iar denumirea lui pornește tot de aici. “Peacock” deoarece paleta noastră cromatică se regăsește în coloristica penajului păunului, doar că nuanțele folosite în amenajare sunt mai pastelate, mai diluate, de unde am simțit nevoia să adăugăm la denumire și “watercolor”.

Culoarea a adus odată cu ea și inspirația pentru o direcție către o amenajarea fresh, florala și foarte feminină. Iar numele odată ales, a fost și el un punct de plecare și un laitmotiv al acestei amenajări. Formele organice regăsite în coada păunului au fost pentru noi firul roșu al întregii amenajării. De aici forma scaunelor din dining, oglinda de pe hol, corpurile de iluminat de la Normann Copenhagen și multe din decorațiunile acestui apartament.

Una din cele mai mari provocări ale acestui proiect a constituit-o, ca în multe alte cazuri, eficientizarea cât mai bună a spațiului. Este un apartament destul de mic în care clientă a dorit nenumărate spații de depozitare, iar livingul trebuia să fie atât pentru relaxare, cât și pentru studiu, dar și spațiu de socializare cu prietenii. Am modificat multe elemente în compartimentarea apartamentulu și am venit cu soluții de compromis, dar cea mai utilă și de impact a fost desfințarea peretelui dintre bucătărie și living, pentru crearea unui încăperi mai mari și mai aerisite unde beneficiara să își poată desfășura toate activitățile pe care ea și le dorea.